Toni Auvinen

Synnyin Rantasalmella Etelä-Savossa vuonna 1978, jolloin ensi-iltansa sai John Travoltan ja Olivia Newton-Johnin tähdittämä elokuva Grease ja presidentti Urho Kekkonen aloitti viimeisen virkakautensa. Lapsuus maaseudulla sujui leppoisasti. Siihen aikaan koulut olivat pieniä ja lähellä. Kaupat, posti ja jopa pankki löytyi lähes joka kylältä.

Ylioppilastutkinnon jälkeen opiskelin Kainuussa eräoppaaksi ja seikkailuohjaajaksi sekä pyörähdin vuoden verran sissihommissa Pohjois-Karjalassa. 2000-luvun alussa perustin ensimmäisen yritykseni ja suoritin yrittäjän ja matkailualan ammattitutkinnot, joita täydensin myöhemmin baarimestarin erikoisammattitutkinnolla. Osallistuin myös Suomen edustajana Ship for World Youth -ohjelmaan. Vuonna 2005 perustin markkinointi- ja viestintätoimiston, joka julkaisi myös aluelehteä ja tuotti ääni- ja valotekniikkapalveluja.

Luottamustehtävissä toimin vuodesta 2001 alkaen Rantasalmen kunnanvaltuustossa, kunnanhallituksessa, yrittäjäjärjestössä sekä Etelä-Savon maakuntahallinnossa. Edustakuntavaaleihin osallistuin kolme kertaa vuosina 2003, 2007 ja 2011. Ennen siirtymistäni Tuusniemen kunnanjohtajaksi vuonna 2012 olin toiminut Pieksämäellä projektipäällikkönä ja Rantasalmella ohjelmakoordinaattorina aluekehittämistehtävissä. Vuosina 2009-2013 suoritin työn ohessa yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon, pääaineena yhteiskuntapolitiikka. Samoihin aikoihin suoritin myös työtäni tukemaan johtamisen erikoisammattitutkinnon sekä Hyväksytty Hallituksen Jäsen -tutkinnon.

Kunnanjohtajan tehtävää hoidin vuoteen 2016 saakka, jolloin siirryin Pohjois-Savon liittoon kuntien ja maakunnan digitalisaatiota edistämään. Vastasin myös Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen ICT- ja digijohtajan tehtävistä kunnes siirryin syyskuussa 2019 jälleen yrittäjäksi.

Yrittäjänä toimin konsulttina, kouluttajana, puhujana, juontajana, kirjailijana ja jopa reittimestarina. Olen myös aktiivinen vaikuttaja niin digitaalisissa kuin fyysisissäkin verkoissa. Luonteeltani olen luova ja innovatiivinen, joten uusia ideoita syntyy lähes joka päivä! Jos kiinnostuit, yhteystietoni löydät täältä.