Kuka Toni Auvinen?

15.12.2018

Täytin 40 vuotta tämän nyt lopuillaan olevan vuoden puolivälissä. Syntymäpäivä oli kesäkauden sateisin, vettä tuli noin 11 tuntia putkeen ja puutarhajuhlat siirtyivät sisätiloihin. Sen päivän jälkeen yhtäjaksoista hellettä ja lähes sateetonta aikaa riittikin elokuulle saakka. Epäonnea - joku voisi sanoa, mutta toisaalta nopeat muutokset lähes neljällekymmenelle juhlavieraalle suunnitellussa ohjelmassa oli omalta osaltaan kokemus sekin. Ja yhtä muutostahan koko elämänikin on ollut ja ehkä sen takia tai sen mahdollistamana perustin muutoskonsultointi Toni Auvinen nimisen yrityksen.

Päätyöni on toimia Pohjois-Savon maakunta- ja soteuudistuksen ICT- ja digijohtajana. Yrittäjänä ja keynote-puhujana toimin sivutoimisesti päivätyöni sallimissa rajoissa. Keskeinen ajatus työssäni ja tekemisessäni on: "Uudet teknologiat mahdollistavat, mutta vasta toiminnan muutokset luovat digitalisaation". Myös Keynote-puheiden aiheet ja sisällöt rakennan omien kokemusten ja havaintojen pohjalle - samalla hieman ravistellen kuulijoita. Puheet ovat vahvasti tulevaisuus suuntautuneita ja positiivishenkisiä.

Olen tehnyt töitä kunta-alalla erilaisissa rooleissa, niin kunnanjohtajana, toimitusjohtajana, aluekehittäjänä kuin luottamushenkilönäkin vuodesta 2001 alkaen. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, jonka lisäksi olen suorittanut tutkintoja matkailusta, yrittäjyydestä ja johtamisesta. Yhteiskuntatieteilijänä ja yhteiskuntapolitiikan asiantuntijana minulla on vahva ote yhteiskunnallisista muutoksista ja megatrendeistä.

Kesäkuussa 2018 julkaistiin yhdessä Minna Jaakkolan kanssa kirjoittamani esikoiskirja Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon, jonka lisäksi olen kirjoittanut pro gradun aiheesta Yhteiskuntapolitiikan vai puoluepolitiikan ehdoilla? Tapaustutkimus Paras-hankkeesta Kuntauudistukseen 2005-2012. Monipuolisen osaamisen ja laaja-alaisen kokemuksen mahdollistamana olen käytettävissä niin puheenjohtajana, panelistina, juontajana, asiantuntijana, fasilitoijana, moderaattorina, valmentajana kuin myös hallitusammattilaisena.

Bloggauksen otsikkoon vastaten miellän itseni kunta-alan ammattilaiseksi, digitalisaation edistäjäksi, verkostojohtajaksi, yrittäjäksi, keynote-puhujaksi sekä intohimoiseksi suunnistajaksi.

Toni Auvinen