Kuinka minustakin tuli yrittäjä

02.05.2019

Yritykseni nimi on Muutoskonsultointi Toni Auvinen. Tarjoan konsultointi- ja koulutuspalveluja ja teen puhe- ja juontokeikkoja. Lisäksi kirjoitan, kuvaan ja julkaisen muutokseen, uudistumiseen, digitalisaatioon ja tulevaisuuteen liittyvää materiaalia. Olen aina ollut aktiivinen verkostoituja niin sosiaalisissa kuin fyysissäkin verkostoissa. Innostun hetkessä uusista asioista ja luovuutta riittää niin, että uusia ideoita syntyy lähes joka päivä. Teen mielelläni yhteistyötä monenlaisten tahojen kanssa, joten kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä.

Olen lähes syntynyt yrittäjäksi. Perustin ensimmäisen yritykseni vuonna 2001 ollessani 22-vuotias ja toisen vuonna 2005 ollessani 27-vuotias. Perheelläni oli ollut yritystoimintaa jo vuodesta 1987 alkaen, jolloin olin 9-vuotias alakoululainen. Vanhempieni yritys tarjosi maaseutumatkailupalveluja kolmenkymmenen vuoden ajan. Minun ensimmäinen yritykseni keskittyi ohjelma-, ääni- ja valotekniikkapalveluihin. Toinen yritykseni oli markkinointi- ja viestintätoimisto, joka myös julkaisi ilmaisjakelulehteä. Nämä kolme yritystä ehtivät opettaa yrittämisestä paljon ja kokemuksia olen päässyt töissäni hyödyntämään ja edelleen jakamaan.

Koska maakunta- ja sote-uudistus päättyi ja oma vastuuni ICT & DIGI valmistelun johtamisesta lakkaa syyskuun loppuun mennessä - tuli eteen aika pohtia seuraavia askelia. Aika luontainen valinta edetä oli yrittäjyys. Päätin kuitenkin pitää oven auki myös vastustamattomille työtarjouksille, joissa keskiössä olisivat muutos, uudistuminen, digitalisaatio ja tulevaisuus. Tuleva aika yrittäjänä antaa myös mahdollisuuden kirjoittaa toinen tulevaisuuskirja - siitä kerron lisää kuitenkin vasta alkusyksyllä. Kannattaa seurata toniauvinen.fi verkkosivuja sekä sosiaalisen median kanavia niin kuulet uutiset ensimmäisten joukossa.

Yrittäjyydessä luonnostaan kiinnostaa vapauden ja vastuun tasapaino. Pidän myös liikkuvasta työstä, vaihtelevista työajoista, uusista ympäristöistä ja muuttuvista tilanteista. Haasteena yrittäjyyden alkutaipaleella on aina taloudellinen kannattavuus ja jatkuvuuden ylläpitäminen. Parasta yrittämisessä on rajattomat mahdollisuudet ja ikävintä epäonnistumiset. Onneksi nuoremmat yrittäjät ovat jo oppineet olemaan vanhempiaan avoimempia, tekemään yhteistyötä ja jakamaan kokemuksiaan yrittäjäkollegoidensa kanssa. Tämä kannattelee vaikeampina aikoina ja kannustaa tavoittelemaan yhä enemmän.

Alun perin minusta tuli yrittäjä aika perinteistä reittiä eli harrastusten muuttuessa työksi. Vanhempieni esimerkki oli varmasti myös edistämässä asiaa. Parikymppisenä yrittäjänä edessä ei näy kuin mahdollisuuksia, riskejä ei juurikaan ja vähempäänkin osaa olla tyytyväinen. Yrittämisen vaikeusaste nousee, kun ikää tulee, omaa perhettä alkaa muodostua, vastuut ja velvollisuudet kasvavat. Uusia askelia pohtii yhä tarkemmin, eikä kaikkia eteen tulevia ovia uskalla enää avata. Tämä voi olla yksi suomalaisen pienyrittäjyyden haasteista - meillä varovaisuus ajaa ohi amerikkalaistyylisen "all-in" asenteen. Toinen suomalaisyritysten haaste on perinteisesti ollut kasvuhalukkuuden ja kansainvälistymisen puute.

Yhdenmiehen yrityksenä Muutoskonsultointi Toni Auvinen toimii mielellään myös suurempien alan toimijoiden alihankkijana. Ketteryys, nopeus ja monipuolisuus saattaa yllättää, joten kannattaa kokeilla. Minut tavoittaa syksystä alkaen yritykseni puhelin- ja WhatsApp-numerosta 044 245 0818, sähköpostilla toni.auvinen@gmail.com sekä Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ja YouTube -palvelujen kautta. Eli jos sinulla on tarvetta konsultointi- ja koulutuspalveluille tai etsit tilaisuuteesi sopivaa puhujaa ja juontajaa niin toivottavasti olet yhteydessä minuun. Muista käydä myös verkkosivuilla toniauvinen.fi tutustumassa jo julkaisemaani materiaaliin sekä lukemassa minusta ja palveluistani lisää.

Toni Auvinen

Blogiin valittu kuva on jostain yrittäjyyteni alkuvuosilta vuosituhannen alusta ja siinä olen rakentamassa seikkailurataa Partaharjulle Pieksämäellä.