KUNTA X

Ihannekuva digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta 

Työnimellä KUNTA X syyskuussa 2019 käynnistynyt projekti on Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon kirjoittajan Toni Auvisen seuraava kirja, joka julkaistaan elokuun loppupuolella vuonna 2020. Tarina jatkuu siitä, mihin Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon päättyy sijoittuen vuoteen 2035.

KUNTA X tarkoittaa ihannekuvaa digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta. Eli tarinaa kunnasta, jossa kaikki sujuu kuntalaisen kannalta mahdollisimman helposti ja hyvin. Kirjassa seurataan yhden perheen elämää kalenterivuoden ajan yhdistäen faktaa, fiktiota ja scifiä kiinnostavan tarinan muotoon. Isoina teemoina toimivat kunta alustaratkaisuna, uudet teknologiat, ilmastonmuutos, hyvinvointi sekä yhteisöllisyys.

Kirjan valmistuminen ajoittuu syksylle 2020, jolloin se alustaa kevään 2021 kuntavaaleja ja niihin liittyvää keskustelua. Kirja pöllyttää vakiintunutta ja osin rajoittunutta käsitystä tulevaisuuden kunnasta, kunnan roolista ja toimintatavoista. Kirja on aiemman julkaisun tavoin digitalisaation edistämisen hengessä ilmaiseksi jaettava ja avoimesti verkossa julkaistava. Kirja toteutetaan yhdessä innovatiivisten ja tulevaisuussuuntautuneiden kumppaneiden kanssa.

Seuraa valmistumista reaaliajassa

Kirjan valmistumista ja tulevaisuuden kunnan visioimisen edistymistä voi seurata Toni Auvisen sosiaalisen median kanavilla Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissa, YouTubessa sekä Toniauvinen.fi verkkosivuilla. Projektista julkaistavien juttujen yhteydessä voidaan vapaasti hyödyntää kirjoittajan kuvia, jotka löytyvät täältä.

Toni Auvinen toimi Tuusniemen kunnanjohtajana vuoteen 2016 saakka ja on sen jälkeen vastannut Pohjois-Savon liitossa kuntien ja maakunnan digitalisaation edistämisestä. Hän toimi myös Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen ICT- ja digijohtajana. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Kirjan kustantajana toimii Toni Auvinen Avarasti Oy.


KUNTA X KUMPPANIT

Pääyhteistyökumppanina toimii CGI, joka on riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Sillä on yli 40 vuoden kokemus digitalisten palvelujen kehittämisestä suomalaiselle yhteiskunnalle ja kuntakentälle. CGI:llä on Suomessa yli 3 700 asiantuntijaa ja konsulttia 18 paikkakunnalla ja maailmanlaajuisesti 74 500 asiantuntijaa 40 maassa. Tulevaisuuskirjaprojektissa CGI:n johtavana asiantuntijana toimii kuntapalvelujen kehitysjohtaja Juha Ruokari (040 737 4525, juha.ruokari@cgi.com).


Jos kiinnostuit KUNTA X -kumppanuudesta, yhteystiedot löydät täältä. Seuraavat KUNTA X kumppanit julkaistaan tammikuussa 2020 ja niitä seuraavat huhtikuussa 2020. Kirja julkaistaan elokuun lopussa 2020 ja loppuvuoden aikana toteutetaan kansallinen esittelykierros. Kumppanipakettiin sisältyy näkyvyyden lisäksi, fyysisiä kirjoja jaettavaksi henkilöstölle, asiakkaille ja kumppaneille sekä kirjan esittelytilaisuus valitsemallesi kohderyhmälle. Kumppanit pääsevät myös osallistumaan kirjan tekemiseen ja lukemaan sen ennakkoon.