Kirjailija

Ensimmäinen tulevaisuuskirjani, jonka kirjoitin yhdessä Minna Jaakkolan kanssa julkaistiin kesäkuussa 2018. Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon kokoaa ajankohtaista digihuumaa ja avaa ulottuvuuksia, joihin digitalisaatio tulevaisuuden kunnissa vähintään yltää. Kirja on ajatuksia herättävä opas erityisesti pienten ja keskisuurten kuntien johdolle, luottamushenkilöille ja työntekijöille. Se sopii myös sidosryhmille yleisteokseksi kuntien muuttuvasta toimintaympäristöstä. Käsikirjan toivotaan inspiroivan ja rohkaisevan kuntia kohti uudenlaista ja entistä digitaalisempaa toimintaympäristöä ja avoimempaa yhteistyötä.

Kirja toteutettiin yhteistyössä valtiovarainministeriön digikuntakokeilun sekä Pohjois-Savon liiton Tulevaisuuden kuntien ICT-yhteistoiminnan toteuttamishankkeen ja Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu -hankkeen kanssa. Yhteistyö on hyvä esimerkki siitä, kuinka resursseja yhdistämällä ja työnjaosta sopimalla voidaan saada lopputuloksia, jotka ovat enemmän kuin osiensa summa.

Tutustu kirjan verkkojulkaisuun täällä.

Kirjan sisällöstä on laadittu myös puhe- ja koulutuspaketteja, jotka on kohdennettu kunnan johdolle, henkilöstölle ja luottamushenkilöille. Jos kiinnostuit paketeista, yhteystietoni löydät täältä.

Toinen tulevaisuuskirjani tuotanto käynnistyy yhdessä valittujen yhteistyökumppaneiden kanssa elokuussa 2019. Tarina jatkuu siitä mihin Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon päättyi sijoittuen vuoteen 2035. Kirjan työnimi KUNTA X tarkoittaa tässä yhteydessä ihannekuvaa digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta. Eli tarinaa kunnasta, jossa kaikki sujuu kuntalaisen kannalta mahdollisimman helposti ja hyvin. Kirjassa seurataan yhden perheen elämää kalenterivuoden ajan yhdistäen faktaa, fiktiota ja scifiä kiinnostavan tarinan muotoon. Isoina teemoina toimivat kunta alustaratkaisuna, uudet teknologiat, ilmastonmuutos, hyvinvointi sekä yhteisöllisyys.

Kirjan valmistuminen ajoittuu syksylle 2020, jolloin se alustaa kevään 2021 kuntavaaleja ja niihin liittyvää keskustelua. Kirja pöllyttää vakiintunutta ja osin rajoittunutta käsitystä tulevaisuuden kunnasta, kunnan roolista ja toimintatavoista. Kirja on aiemman julkaisun tavoin digitalisaation edistämisen hengessä avoimesti verkossa julkaistava. Painettua versiota jaetaan yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa ja kunta-alan tapahtumissa eri puolilla Suomea syksyllä 2020.

Jos kiinnostuit KUNTA X -kumppanuudesta, yhteystietoni löydät täältä. Ensimmäiset mukaan valitut kumppanit julkaistaan syyskuussa 2019, seuraavat tammikuussa ja huhtikuussa 2020. Kirja julkaistaan elokuussa 2020.